Du är här:Start > Blogg

4 apr lördag

Att hoppas på Gud

Att hoppas på Gud. Betraktelse av Bengt Jörnland den 29 mars 2020

"Hoppet står till ett framgångsrikt smittskydd."

"Vi lever på hoppet att vi ska kunna genomföra våra höstarrangemang."

Rubriker från svenska tidningar de senaste tiden, som uttryckte hopp kring medicin och idrottsliga evenemang. Vi hoppas på förändringar eller på att någon ska komma till vår undsättning. Hoppet är en avgörande kraft. Om vi inte längre kan hoppas, slocknar något livsviktigt inom oss. Vi kan bli fråntagna mycket av det vi har, kan förlora delar av vår hälsa, kanske vårt arbete eller annat som gett oss stabilitet.

Ändå fortsätter människan att hoppas. Vi önskar så starkt att det ska gå bra. Hoppet är det sista som dör. Frågan är bara vad eller vem vi hoppas på.

Det är klart att många just nu hoppas att de medicinska experterna ska bedöma coronautbrottet klokt. Klart att många av oss hoppas att våra politiker ska fatta genomtänkta beslut så att den ekonomiska krisen inte blir för långvarig. Många hoppas att just de inte ska drabbas av arbetslöshet eller smitta.

Folkhälsomyndigheten eller regering kan göra en del, visst kan de det. Men det är inte tänkt att vi på ett avgörande sätt ska hoppas på expertis eller regering. Det är inte tänkt att vi ska lägga vårt liv i folkhälsomyndighetens händer.

Vi människor är skapade av Gud, vi har vårt ursprung i honom och längtar hela tiden tillbaka till nära relation med vår skapare. Bibeln säger att Gud har skapat vår värld, att han fortfarande håller hela världen i sin hand. Bibeln upprepar gång på gång att Gud råder över himmel och jord, och inbjuder oss att lita på Honom. Vi uppmanas att lägga vårt liv i hans händer. I Psaltaren står det: Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp... Du är mitt hopp, o Herre min Gud, min trygghet ända från min ungdom. Människor, för flera tusen år sedan, berättar i psalmerna att de provade att lägga sina liv i Guds händer. De levde med många utmaningar och stor osäkerhet. Det fanns inte livförsäkringar, pensioner eller vaccin att ta till. Men de lärde känna Gud som en klippa att hoppas på mitt i stormen. En annan psalm säger: Hoppas på Herren! Var stark, fatta mod och hoppas på Herren.

På många sätt kan vi vara tacksamma att vi inte levde när dessa texter skrevs. I en tid med nästan obefintlig sjukvård och med så många faror som vi inte ställs inför idag. Vår värld har blivit så mycket bättre sedan dess. Men samtidigt har människorna bakom dessa texter något viktigt att lära oss. De fick möjlighet att på allvar prova vad det innebar att hoppas på Gud. De hade inga socialförsäkringssystem att lita till. De fick kasta sig i hans famn och upptäckte att Gud tog emot dem. De hoppades på Honom och lärde känna en Gud som de kunde lita på. Deras ord finns för oss att läsa och prova: Bara hos Gud finner jag ro, från honom kommer mitt hopp. För att deras ord ska bli vår erfarenhet behöver vi inte bara lyssna till dem utan också sätta dem i verket.Det kan innebära att jag väntar på Hans ingripande och inte försöker att lösa en situation på egen hand. Eller att jag kommer med all min oro till Gud och ber honom att han ska bära den istället för mig.

I Nya Testamentet står det: Må hoppets Gud fylla er tro med all glädje och frid och ge er ett allt rikare hopp genom den helige Andes kraft.

Den hälsningen får vi ta med oss, så att vi i coronasmittans tid vågar hoppas på Gud.

Av Bengt  Jörnland

Pastor

0739-33 36 03
bengt@skillingemissionshus.se

Kategorier

Betraktelser

2 aug tisdag

Sommar, sommar, sommar!

Sommar, vilken fantastisk tid. En tid när skapelsens under och fantastiska mirakel blir tydliga och närvarande. Solen värmer, barnen leker, havet omsluter oss när vi svalkas och Gud känns mer närvarande i ljumma sommarkvällar med nära och kära än på länge. Vi är mer närvarande och mottagliga. Det är också konstaterat att vårt samhälle erbjuder större öppenhet under sommaren änunder vintern. Sommaren påverkar oss på ett genomgripande sätt, både kroppsligt och andligt.

Trots detta fantasiska myller av liv och tacksamhet är sommaren och kanske än mer semestern, en tid för många då livet ställs på sin spets, när livet prövas och kanske vänds det upp och ner. För i skuggan av livets välsignelser och mirakel trycker allmänmänskliga förväntningar och förutsättningar på. Barnen måste ju vara lediga. Utflykter dagligen ska fylla semsterschemat. Allt kostar. Värmen uteblir. Vad ska barnen berätta när de åter kommer till skolan. Bilden av den rogivande sommaren med utrymme för eftertanke tynar bort och ersätts av otillräcklighet och dåligt samvete. Kanske ersätter vi otillräcklighet med något som på kemisk väg dämpar våra känslor.

Nu i sommar har jag mer än någonsin tänkt på alla medmänniskor därute, inklusive mig själv, som under semestern tappar sitt andliga fokus och glömmer bort allt det vackra och fantastiska som vi även i den mörkaste stund har att vara tacksamma för. Reflektionen påminner mig om den andliga disciplinen. Att erinra oss om att vi i livet med Jesus är älskade, villkorslöst. Att våra barn är älskade. Att det finns en välsignelse i att bara varaÄ med varandra och med Jesus. Det ger oss inte mer pengar, mer tid, bättre väder eller fler vänner. Men det ger något större, något som inte tar slut eller tappar betydelse när semesterkassan ebbat ut eller solen gått ner. I livet med Jesus kan vi dela våndan kring vår otillräcklighet med honom. Det ger oss ytterligare en dimension av livet och vad som är viktigt och värdefullt. Att ge av kärlek istället för billig nåd. Att njuta av livets och naturens mirakel när ekonomin inte tillåter annat. Att se det stora i det lilla. Att njuta av varandra. Självklart förstår även jag att detta är lättare sagt än gjort och därför kanske den här texten eroderar sig själv. Men jag kände trots det att jag ville skicka en tanke, kanske mycket för att också påminna mig själv om att vi alla är människor som lever och knådar livets utmaningar. Vi är inte ensamma och vi är alla älskade. Dessutom fick jag möjlighet att reflektera för mig själv, kring den andliga otillräcklighet jag lätt känner när jag inte varit "andlig nog" under en period. Liksom med andra förväntningar ska vi påminna varandra om att det inte är prestationer likt antalet timmar bön eller flest grilladekarréskivor som ger oss tillträde till Guds nåd och kärlek. Det är genom att tro som vi bereds väg till gemenskapen med Gud!

Av Fredric Strömberg

Kategorier

Betraktelser

4 jan måndag

Jag steg in i värmen

Nu har det snart gått ett år sedan mitt infall att, helt spontant och utan egentlig eftertanke, anmäla mig till en Alphakurs i Skillinge Missionshus. Trots den i stunden bristande eftertanken och den oroskänslan som infann sig när jag tryckt "skicka", skulle beslutet visa sig bli ett av de viktigaste jag fattat.

Under ett par år, kanske längre när jag tänker efter, brukade jag det som en del kallar för vardagstro. Jag sökte på nätet efter enskilda bibelberättelser, citat, jag sökte svar på frågor som vad är tro? Jag bad vid svåra tillfällen men fick allt som oftast lite dåligt samvete. Vad gav mig rätt att tala med Gud!? För mig var detta sökande ett sätt att stilla min nyfikenhet och samtidigt få veta lite mer om vad det egentligen kunde innebära att kalla sig troende eller kristen. Dessutom gav det en känsla av hopp vid flera utmaningar som jag ställdes inför.

Idag betyder vardagstro något annat och en del av de frågor och funderingar som jag bar på fann jag svar på genom Alphakursen i samtalen med de fantastiska deltagarna. Alla med sin berättelse och bakgrund.

När jag var på väg till introduktionskvällen för Alphakursen, den där första tisdagskvällen, var jag väldigt nervös. Det brukar jag väldigt sällan bli. Jag funderade hela vägen på frågor jag tänkte skulle dyka upp från de andra. Varför är du här? Vad tror du på? Vad står det på sidan 1098 i Bibeln? För säkerhetsskull kollade jag upp det. Jag läste orden; "Om ni förutsätter att trädet är bra, så är frukten bra, eller att trädet är dåligt, så är frukten dålig. Ty av frukten känner man trädet." från Matt 12:33. Denna korta vers gav mig trots allt ett lugn. Är det inte värre än så här, kloka ord i en form som får mig att tänka efter. Orden hängde kvar och jag steg in i värmen.

Den första kvällen, liksom alla andra inleds med en gemensam måltid. Samtalen avlöste varandra och jag fann en vän att dela lite sporttankar med. Efter måltiden berättade Kalle, vår pastor om Alphakursen och hur den är upplagd. Med sina tio träffar (elva med introduktionen), ett dygn som gruppen tillbringar tillsammans för att få tid till djupare samtal och funderingar. Varje kväll utgår ifrån en föreläsning som formar kvällens tema och underlättar samtalen i de mindre grupperna.

Alphasverige kallar kursen för en introduktion till den kristna tron. Jag skulle mer kalla den för en introduktion till ditt inre liv. Oavsett om du anmäler dig som "redan troende" och vill utveckla din tro eller om du, som jag kommer med fragmentariska bilder och upplevelser, utan någon egentlig kristen eller annan religiös erfarenhet och bakgrund skapar gruppens sammansättning och samtalsmiljön ett underbart tillfälle att lyfta alla frågor och funderingar som funnits i det fördolda sedan religionskunskapen i skolan. Högt och lågt, under Alphan är allt tillåtet. Samtalen varvar personliga erfarenheter med djupa samtal och tolkningar av Bibelns mångfacetterade urval av berättelser, liknelser och historiska händelser.

Kanske är det din tur att göra något oväntat som ska visa sig bli oerhört betydelsefullt. Om det blir betydelsefullt för dig kan inte jag svara på men däremot kan jag lova att en Alphakurs i regi av Skillinge Missionshus blir en väldigt gemytlig och trevlig tid, oavsett.

För mig blev det uppenbart att Alphan och resan som nu pågått i ett år, oavsett mina tidigare föreställningar, har fyllt ett tomrum som jag inte visste fanns. Varmt välkomna till en ny Alphakurs den 2 februari 2016.

Fredric Strömberg

Relaterad information

Av Fredric Strömberg

Kategorier

Alphakurs

8 dec måndag

Äntligen är nya Missionshuset invigt

Här kan du läsa talet vid invigningen,

Som vi längtat efter den här dagen. En solig november dag för ett år sedan tog vi första spadtaget. Vi gav oss ut på en resa som vi inte anade då hur mycket arbete, tid, engagemang, känslor och ekonomi det skulle kräva. Men inte heller visste vi att det skulle bli så här bra. Så glada och tacksamma vi kan vara idag.

Vi tyckte om Missionshuset som det var. Vi tyckte om känslan, den varma atmosfären. SÅ ofta vi hört människor säga Ä vilken fin lokal. Vi var rädda att förstöra den. Men någonting var vi tvungna att göra. När många talar om att färre går till kyrkan har vi glädjen att vara med i ett sammanhang som växer, övertid kan vi konstatera att fler och fler kommer hit. Under de senaste åren har det funnits ett inre tryck att vi behöver bygga ut, vi ville mer än vad som var möjligt, längtan och drömmarna var större än det som rymdes i vårt Missionshus från 1912.

Vi vill betjäna vår by, vår kommun och Österlen. Vi är övertygade om att vi kommer kunna göra det på ett mycket bättre sätt med våra nya lokaler. Vi har investerat i Österlen. Här finns ett nytt och härligt vardagsrum Ä inte i bemärkelsen "finrummet", utan i vardagsrummet finns plats för hela livet, fest, glädje, mat, gemenskap, samtal, sorg, gråt, tröst och inte minst skrattet. I vardagsrummet samlas människor i alla åldrar för att se och möta varandra.

På övervåningen, som till stora delar är byggd med stöd av medel från Allmänna arvsfonden, finns barn och ungdomsrum. Vi vill att nya missionshuset ska vara en plats där barn och ungdomar trivs. Där de
känner att de får plats och är viktiga. Där de ser och känner att det här har
byggts och möblerats med tanke på mig!

Om du läser om Jesus i Bibeln så kan det hända att du slås av att han tyckte väldigt mycket om middagar. Ofta blev han hembjuden eller bjöd hem sig själv, inte sällan till nya människor. För att få mat på bordet är köket en otroligt viktig plats. Men inte bara för att få fram mat på bordet utan också på grund av allt som sker i ett kök innan och efter måltiden. I vårt nya missionshus finns ett stort och härligt kök. Vad det kan leda till i form av gemenskap och nya verksamheter ska bli spännande att se.

Jag tycker att den goa känslan som vi var rädda att förlora bara har förstärkts i de nya lokalerna. Antagligen för att alla val, så långt det varit möjligt, har gjorts utifrån att här ska människor trivas och tycka om att vara. Här ska kännas varmt och inbjudande. Vi har byggt för att skapa en plats där det ska vara lätt att öppna sitt hjärta.

En sådan här dag är det många vi vill tacka. Jag ser många ansikten framför mig, men jag kommer inte nämna er vid namn. Det är så många som stått axel mot axel med överlåtelsen att utifrån sin kunskap och förmåga få allt färdigt på bästa sätt. Alltifrån er som ordnat med frukostar och luncher, leverantörer av material, alla ni professionella hantverkare och konsulter Ä som också prövats med att stå ut med oss ideella som många gånger mest haft viljan och överlåtelsen, men som kämpat uthålligt. TACK!

Är det något vi människor tycker om att skriva,läsa, sjunga, göra film och teater om så är det kärlek. Behovet av kärlek är enormt. Vi har byggt det här för att vi längtar efter att sprida Guds kärlek på Österlen. Guds kärlek som når djupare och högre, bredare och längre än vi kan förstå. Vi tror inte bygget har varit ett mänskligt verk, utan från första stund har vi lagt det i Guds händer och det vill vi fortsätta att göra.

Innan jag vill be och tacka Gud tillsammans med er så ska vi få lyssna till tre bibelord,

Psaltaren 127 "En vallfartssång av Salomo. Om inte Herren bygger
huset är byggarnas möda förgäves. Om inte Herren vaktar staden är väktarens vaka förgäves. Förgäves stiger ni tidigt upp och går sent till vila, ni som sliter för ert bröd. Men sina vänner ger Herren framgång."

Jesaja 54:2 "Gör mer plats åt ditt tält, spänn ut dina tältdukar, snåla inte, gör linorna längre, slå ner pluggarna stadigt."

Efesierbrevet
3:17Bff "Stå fasta och var stadigt rotade i honom, så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er. Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka, hans är härligheten genom kyrkan och genom Kristus Jesus, i alla släktled i evigheters evighet, amen."

Bön

Härmed förklarar jag nya Missionshuset invigt.

Av Kalle Spetz

Pastor & föreståndare

0735-284328
kalle@skillingemissionshus.se

Kategorier

Glädjestunder

8 feb lördag

Varför är det så svårt att släppa taget om sitt mörker?

De senaste åren har jag kommit i kontakt med flera personer som har stor hjälp av 12-stegsprogrammet.

Tolvstegsprogrammet är den form som Anonyma Alkoholister, Anonyma Narkomaner och andra liknande självhjälpsgrupper använder sig av för att komma tillrätta med sitt missbruk. Många av dessa människor har gjort stort intryck på mig då de lärt sig att vara öppna och ärliga med sina liv.

Sedan i höstas arrangerar vår församling sinnesromässor på MårtenPers källa tillsammans med Elimkyrkan i Simrishamn. En sinnesromässa är ett möte mellan kyrkan och tolvstegsrörelsen. Den innehåller musik, kortare betraktelse, delgivning (ofta av en "tolvstegare"), möjlighet att gå till olika stationer så som nattvard, förbön, ljuständning, meditativa texter mfl. Sinnesrobönen är alltid med, antingen som bön eller sång,

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."

Ett viktigt innehåll i en sinnesromässa är att försöka ha en atmosfär av ärlighet och sårbarhet. Inom tolvstegsgrupper är det helt avgörande för deltagarnas tillfrisknande att man säger som det är. Att släta över eller gömma undan sanningen om sitt liv hjälper inte.

Sinnesromässorna har visat sig möta ett behov. Många människor kommer till MårtenPers Källa. Det berättar om att det finns en stor andlig längtan. Det berör mig.

Här kan du läsa min betraktelse från Sinnesromässan den 5/2.

Jag bor i Skillinge. Inte sällan så här års brukar jag undra, var är alla människor? Häromdagen var jag och handlade i affären och det var bara jag och personalen där. Men senare samma dag körde jag in min dotter till Friskis och svettis i Simrishamn. Då förstod jag, det är här alla är. Vilket myller av människor. Människor som längtar efter att deras kroppar ska förvandlas, människor som längtar efter att ha en kropp som är i god form. Det är väldigt bra och viktigt! Själv inser jag att jag också skulle behöva gå dit och träna men jag har inte insett det tillräckligt väl för att göra något åt det. Jag tycker konsekvenserna är för jobbiga. Men många är duktiga och går på gym.

Ordet gym kommer av grekiskans gymnaze och finns med flera ggr i Bibeln. Men då handlar det om andlig friskvård, andliga övningar som förvandlar våra liv.

Längtan efter förvandling och utveckling är något som finns djupt i varje människas inre. (Särskilt längtan att förändra andra!)

12-stegsprogrammet är ett andligt program. Jag har stor tro på att människan kan förändras, att det finns hopp för människan, det behöver inte fortsätta som det alltid gjort, jag måste inte följa samma invanda mönster, det finns vägar ut ur det destruktiva. Jag tror att till och med det allra mörkaste mörker kan skingra sig och att den som upplever sig vara i den allra djupaste dal kan få uppleva ljus och erfara att det är möjligt att ställa sina fötter på stadig grund. Men den förändringen tror jag inte är möjlig att åstadkomma ensam och endast av egen vilja, utan här behöver vi hjälp av någon större, en högre makt.

Kvällens betraktelse handlar om Steg 6 i tolvstegsprogrammet. I steg 4 görs en självrannsakan där vi inte väjer för våra mörka sidor i livet. Vi erkänner våra svagheter, handlingar, erfarenheter som inte varit bra. Som har fått destruktiva konsekvenser för mig själv och min omgivning. Jag skriver ner dem. I steg 5 bekänner vi dem för någon som vi har förtroende för. Det finns en enorm befrielse i att bekänna och att ta emot nåd och förlåtelse.

Steg 6 ställer en del rannsakande och allvarliga frågor till dig och mig, Vill du verkligen ändra ditt sätt att leva? Finns det beteenden i ditt liv som inte är bra men som du ändå vill hålla fast vid därför att de ger dig något du tycker om? Vill du ta konsekvenserna av att sluta upp med det ena och det andra? Är din ånger, din syndabekännelse, så djup att den också kommer förändra din framtid?

En sann bekännelse handlar inte bara om att räkna upp vilka misstag vi gjort i det förflutna. Det handlar också om vilka intentioner vi har för framtiden. I en uppriktig bekännelse finns viljan om en ny riktning för framtiden.

Det svåra med ovanor, destruktiva beteenden, med det vi ibland kallar våra mörka sidor, är att de ofta är väldigt lockande. Även om vi någonstans innerst inne vet att de är destruktiva så kan de ha sina fördelar på kort sikt. Vi vet att det inte är positivt att vara avundsjuk, ljuga, vara girig, tala illa om någon, att flyga ut i ett verbalt anfall, tröstäta, att utöva sitt missbruk av något slag, menÄ Men så skönt det kan kännas för stunden. Den kan dämpa ett inre tryck, en inre frustration, rädda situationen för stunden.

Det kan även vara så att jag har min identitet i det där svåra, i det som egentligen förstör så mycket i mitt liv, i det jag gör som är destruktivt. Det finns vissa fördelar. Folk tycker synd om mig, jag kommer undan vissa uppgifter, slipper visst ansvar, folk har viss omsorg, ett särskilt öga för, frågar efter. Det finns även något rätt så skönt i att sitta själv hemma och tycka synd om sig själv. Att skylla på andra. "De är så korkade, de förstår inte" Det är lätt att, och vi behöver därför se upp med, att vi hamnar i sjuka mönster.

Det finns en spännande berättelse om när Jesus träffar en man som kämpat med en kroppslig sjukdom i 38 år. Jesus pratar med honom och så säger Jesus, "Vill du bli frisk?" Vilken konstig fråga att ställa, alla sjuka vill väl bli friska? Men om du tänker efter, är svaret verkligen så självklart? Har du viljan att bli befriad från dina problem, har du den genuina viljan att börja ett nytt liv, en ny inriktning, vill du verkligen bli frisk från dina destruktiva beteenden, från dina brister i din karaktär? Varför vill jag det eller varför vill jag det inte? Din vilja är grunden för att en verklig förändring skall ske.

Men vi kan inte på djupet förändra oss själva. Vi behöver lära oss att slappna av och släppa kontrollen. Någon har sagt så här "Andlig utveckling handlar inte om att lära sig flyga utan om att våga falla." Det 6 steget är ett steg där vi lär oss att vila i att nåden bär och förvandlar. Om vi tror att vi kan förändra oss själva genom hårt arbete, genom egen kontroll, genom att dra oss själva i håret, lurar vi oss själva och tar den högre maktens uppgift. När vi i mänsklig kraft kämpar för att reda ut och få kontroll på ett område i livet, dyker något annat upp. Det är som när man står på en av Liseberg attraktioner/spel med en hammare i handen och ska slå ner alla huvuden som tittar upp ur hålen. När man fokuserar på och slår ner en, så kommer en annan upp.

Vi behöver släppa kontrollen även över det inre helandet. Vi behöver lära oss att öppna våra krampaktiga händer och ta emot hjälpen från vår högre makt.

Anonyma alkoholister har en devis som lyder, "Bara genom Guds nåd." Min tro är att det är i Guds obeskrivligt stora kärlek som jag kommer till min rätt, som mitt liv förvandlas och blir vackrare. Som blomman förvandlas av solens ljus och värme. Sören Kierkegaard har sagt, "Nu skall jag, med Guds hjälp, bli mig själv." Gud vill inte ta någonting ifrån mig som gör mig till en bättre människa. Tvärtom vill ha hjälpa mig att växa som människa. En del i det är att släppa taget om sina brister och destruktiva vanor och tacka Gud för att han vill göra dig och mig mer hel.

Av Kalle Spetz

Pastor & föreståndare

0735-284328
kalle@skillingemissionshus.se

27 jan måndag

Känslan av att komma hem

Jag har under många år haft en längtan, känt en saknad av "något". Har anat och i viss mån också känt, att svaret fanns i Gud men inte vetat hur och var jag skulle söka den. Har besökt många kyrkor men inte funnit svar på min längtan. När en kär vän berättade om att hon gått en Alphakurs i Skillinge Missionshus besökte jag en gudstjänst där och fann att HÄR fanns det! Det var i maj månad 2013 och jag skickade direkt ett mail till Kalle (pastor i församlingen) och anmälde mig.

Kursen började i september och vi har träffats 10 tisdagskvällar under hösten. Vi har också varit ett dygn tillsammans på ett vackert pensionat, vilket ingick i kursen.

En kurskväll kan se ut så här; vi kommer till Missionshuset där goda församlingsmedlemmar bjuder oss till bords att njuta en god måltid. Därefter håller någon av våra ledare en kort föreläsning varefter vi tillsammans pratat om innehållet, eller om andra trosfrågor.

Gruppen har utgjort en trygg grund där ingen fråga eller känsla varit "fel". Vi har kunnat prata om våra rädslor och känslor inför tanken att våga ta emot en tro. För oss som gått kursen tilllsammans ser "vägen" olika ut men värme och respekt har präglat våra möten. För mig har alphakursen inneburit en stor förändring. Efter över 20 års sökande har jag tagit emot Gud i mitt liv. Min längtan har funnit ett "hem" i Jesus. Tvivel och förtvivlan har förbytts i stark förtröstan av att jag inte längre är ensam. Jag är innesluten i Guds, Jesus och min församlings kärleksfulla famn.

Januari, 2014 Yvonne Sterlind

Av Yvonne Sterlind

Kategorier

Alphakurs

Om bloggenKalle Spetz

På bloggen låter vi flera skriva och dela sina erfarenheter av att vara med i församlingens gemenskap. Alla som skriver är inte medlemmar i församlingen och alla har inte en kristen övertygelse men de delar församlingens gemenskap av olika anledningar.

Bloggen har även blivit en plats där vi publicerar en del betraktelser som hållits i Missionshuset.

Kommentera gärna men håll en respektfull och god ton. Det är inte detsamma som att du inte får ifrågasätta eller ge uttryck för att du tycker, tänker och tror på ett annat sätt.

Vill du kontakta mig är du välkommen att skriva kalle@skillingemissionshus.se eller ringa tfn 0735-284328.