- Nyheter http://www.skillingemissionshus.se Nyheter från sv-se © 1995 - 2023 () () Wed, 06 Sep 2023 22:56:00 +0200 Wed, 06 Sep 2023 22:56:00 +0200 http://www.rssboard.org/rss-specification 1 - Nyheter http://www.skillingemissionshus.se Nyheter från <![CDATA[Höstens programblad]]> Wed, 06 Sep 2023 22:56:00 +0200

Varmt välkommen till Skillinge Missionshus verksamhet under hösten 2023. Se vårt programblad.

]]>
<![CDATA[Vi läser Efesierbrevet tillsammans]]> Sun, 27 Aug 2023 23:26:00 +0200

Från och med söndagen den 3 september utgår predikningarna under 12 söndagar från brevet till den första kyrkan i Efesos. Vill du vara med i läsningen av Efesierbrevet under tiden har vi gjort en bibelläsningsplan. Vi startar läsningen måndagen den 28 augusti. Välkommen att haka på!

]]>
<![CDATA[Medel från Socialstyrelsen]]> Sun, 27 Aug 2023 22:29:00 +0200

Skillinge Missionshus har beviljats medel från Socialstyrelsen för att under 2023 arbeta med att förebygga och motverka ofrivillig ensamhet. Forskning visar att ofrivillig ensamhet kan leda till depression, demens, hjärt-kärlsjukdomar och fysisk smärta. Vi vill genom att skapa mötesplatser för samtal, föreläsningar och gemenskap bidra till ökad livskunskap och upplevelse av sammanhang, mening och hopp.

Statsbidraget ger oss möjligheten att bjuda in till dessa mötesplatser helt utan kostnad för dig som kommer.

Föreläsningarna är fristående medan samtalsserien, Att söka och finna livsmod Ä en serie om existentiell hälsa, innehåller åtta samlingar.

Läs mer på vårt Infoblad Motverka ofrivillig ensamhet här.

]]>
<![CDATA[Att söka och finna livsmod - en kurs om existentiell hälsa]]> Thu, 17 Aug 2023 14:53:00 +0200

Åtta tisdagar med fika, film och samtal om existentiell hälsa. I filmerna samtalar poddaren Britta Hermansson med bl.a.

Patricia Tudor-Sandahl, psykolog, psykoterapeut och författare. Olle Carlsson, präst, författare och föreläsare. Robert Eriksson, Pastor i Betlehemskyrkan i Göteborg, musiker och författare som regelbundet medverkar i Sveriges Radios morgonandakter

Existentiell hälsa - förmågan att tro på och ta vara på livet Ä är en viktig del av din hälsa. Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, påverkar din existentiella hälsa hur du uppfattar din fysiska, psykiska och sociala hälsa. WHO lyfter fram åtta olika dimensioner för existentiell hälsa och varje tisdag samlas vi för att se en film som introducerar dagens tema innan vi sedan samtalar och utbyter tankar och erfarenheter i samtalsgrupper.

De åtta dimensionerna inom existentiell hälsa är:

Hoppfullhet och optimism, 26 september. Harmoni och inre frid, 10 oktober. Mening och syfte med livet, 17 oktober. Helhet och integration, 24 oktober. Andlig kontakt, 31 oktober. Upplevelse av förundran, 7 november. Andlig styrka, 14 november. Tro som resurs, 21 november.

Hösten 2023 har Skillinge Missionshus fått medel från Socialstyrelsen för att genomföra kursen. Kursen inkl fika är därför helt kostnadsfri.

Vi genomför en kurs dagtid kl 14-16 och en kurs kvällstid kl 19-21.

Om du har frågor eller om du vill anmäla dig skriver du till Kalle Spetz, kalle@skillingemissionshus.se Du skriver då också om du vill vara med på dagen eller kvällen. Du är varmt välkommen med din anmälan! Vi ser fram emot att möta dig!

]]>
<![CDATA[Program för Gå djupare 2023/Fullbokat]]> Wed, 21 Jun 2023 16:27:00 +0200

Ta del av programmet för Gå djupare 2023.

]]>
<![CDATA[Gå djupare 3-5 oktober 2023/Fullbokat]]> Thu, 15 Jun 2023 12:32:00 +0200

Hösten 2022 arrangerade vi dagarna Gå djupare första gången. Responsen var god och eftervärmen skänkte tacksamhet. Därför gör vi det igen - Välkommen till Gå djupare den 3-5 oktober.

Vi i Skillinge Missionshus planerar några dagar vi själva behöver och längtar efter. Vi bjuder in alla er som känner att ni också vill vara med till tre dagar av undervisning, samtal, gudstjänst, föreläsning, god mat och vandringar på natursköna Österlen.

Utifrån det övergripande temat, Gå djupare, vill vi att dagarna ska hjälpa oss att möta och se mer av Gud, oss själva och andra. Det finns mer att upptäcka och med dessa dagar vill vi bjuda in till att stanna upp, lyssna och reflektera. Att ta ut riktning och förundras över Guds omsorg i det liv som är vårt.Vi hoppas att du vill göra oss sällskap.

Medverkande:

Britta Hermansson, Pastor i Equmeniakyrkan. Britta är efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. Hon är även krönikör i Göteborgsposten, skriver regelbundet i tidskriften Pilgrim och författare till flera böcker.

Josef Bergdahl, I många år var Josef lärare på Örebro Missionsskola/Örebro Teologiska högskola. Josefs ämnen var bl.a. kristen spiritualitet, andlig vägledning och kyrkohistoria. Josef har i många år varit engagerad i tidskriften Pilgrim och är en van retreatledare.

Liselotte J Andersson, I många år har Liselotte rest runt i landet och besökt många kyrkor och sammanhang, som förkunnare och själavårdare i Equmeniakyrkans tjänst. Hon har även ägnat sig åt det skrivna ordet, i olika tidskrifter och hon är författare till ett tiotal böcker och medförfattare i ytterligare några. Idag ägnar sig Liselotte främst åt arbete med retreater och andlig vägledning. Hon är vice föreståndare för ekumeniska kommuniteten i Bjärka Säby och bor dels i Västergötland, dels i Marstrand, Bohuslän, där hon också har sitt ursprung.

Charlotte Rörth, är den danske journalisten som helt oväntat mötte Jesus öga mot öga i ett kapell. Men hon är också flickan som våldtogs av sin pojkvän och mamman som fick begrava sin son efter ett självmord. På tisdagskvällen möter vi henne i ett samtal med Britta Hermansson.

Dan-Inge Olsson, Pastor och musiker inom Equmeniakyrkan. Dan-Inge bor i Sösdala i norra Skåne och har ägnat en stor del av sitt liv som resande sångare och musiker i hela Sverige anställd som resande evangelist inom Equmeniakyrkan. Dan-Inge känner sig hemma i Skillinge Missionshus då han regelbundet leder sången i våra gudstjänster.

Bengt Johansson, Musikern och sångförfattaren Bengt Johansson är ett välkänt namn inom svensk kristenhet. Han har spelat in ett stort antal skivor och skrivit många sånger som sjungs i de flesta kyrkor i Sverige. "Bara i dig", "Helig mark", "Du är kärlek" och "Ropa till Gud" är några av hans lovsånger.

Deltagande och matkostnad:

Tidig anmälan fram till 15 augusti 1690kr.

16 augusti - 20 september 1890kr.

Lunch, middag och fika ingår under dagarna.

Anmälan och frågor:

Välkommen med din anmälan till info@skillingemissionshus.se Tfn. 0735-284328

Boende: Ingår inte i avgiften.

Det finns många härliga B&B på Österlen i närheten av Skillinge. Maila gärna Kalle Spetz kalle@skillingemissionshus.se så kan ni få förslag.

För husbilar finns det uppställningsplats med tillgång till el, toa och dusch i Skillinge hamn.

Arrangörer: Skillinge Missionshus och Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle

]]>
<![CDATA[Pekka Mellergård gästar Missionshuset]]> Tue, 21 Mar 2023 17:16:00 +0100

Pekka Mellergård föreläser om det obegripliga att så många kristna i USA röstade fram Donald Trump till president.

Tisdagen den 28 mars kl 14:30

Hur kan kristna människor rösta fram och fortsätta stödja personer som Donald Trump, trots främlingsfientlighet, klimatskepticism och bisarra konspirationsteorier? Hur kan man förstå att människor som säger sig följa Jesus blundar för sexskandaler och oräkneliga presidentlögner, och väljer att driva frågor om egen makt och välstånd på bekostnad av de Jesus kallade "mina minsta"?

I föreläsningen vänder Pekka Mellergård på historiska och teologiska stenar för att förstå sammanhangen. Boken han skrivit om detta heter "Hur kunde det gå så här långt? En essä om trumpismen och den nya högerkristendomen." Spricka Förlag 2022.

Pekka Mellergård är överläkare och docent i neurokirurgi. Han har varit rektor för Örebro teologiska högskola (ÖTH) och Enskilda Högskolan Stockholm (EHS), satt i Alliansregeringens Framtidskommission, och är medgrundare till tidskriften NOD och kulturcentret TCG Nordica i Kina.

Fri entré. Ingen anmälan. 30kr för fika.

]]>
<![CDATA[Programblad våren 2023]]> Sat, 11 Mar 2023 10:39:00 +0100

Du är alltid välkommen till Skillinge Missionshus!

]]>
<![CDATA[Prästen Olle Carlsson och poddaren Britta Hermansson samtalar om livsmod, hopp....]]> Mon, 12 Dec 2022 13:27:00 +0100

Olle Carlsson är prästen som under sina 25 år som anställd i Katarina kyrka i Stockholm var med och tog initiativ till Katarinamässan som är Svenska kyrkans mest välbesökta gudstjänst. Olle är författare till en mängd uppskattade böcker om den moderna människans andliga sökande. Tex Kristendom för ateister, 12 steg för hopplösa, OM TRÖST - Hopp och livsmod och hans alldeles nya bok FRIDTID. Olle är också social entreprenör och skapare av en nydanande andlig rörelse i det tolvstegsinspirerade självhjälpsprogrammet Livsstegen. Olle Carlsson har tidigare varit verksam inom behandlingsvärlden. Bland annat som chef, etisk rådgivare och behandlare på Alfastiftelsen, Provita och Ersta. Britta Hermansson är pastorn som bl.a. är känd för sin podd Brittas vardagsrum, sina böcker och sina krönikor i Göteborgsposten. Denna kväll får vi lyssna till ett närgånget samtal mellan Britta och Olle om livsmod, tröst, hopp, frid och andlig längtan. Begränsat antal platser. Anmälan till kalle@skillingemissionshus.se Entré 100kr.

]]>
<![CDATA[Vinterns programblad]]> Mon, 12 Dec 2022 12:41:00 +0100

Varmt välkommen till vinterns samlingar i Skillinge Missionshus.

]]>
<![CDATA[Välkommen till vårterminens Alphakurs]]> Mon, 12 Dec 2022 12:29:00 +0100

Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig.

För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider. Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.

]]>
<![CDATA[Sommarens programblad]]> Tue, 21 Jun 2022 12:31:00 +0200

Välkommen till sommarens gudstjänster och samlingar. Gudstjänster söndagar kl 18:00. Läs här.

]]>
<![CDATA[Välkommen till Gå djupare den 4-6 oktober]]> Mon, 13 Jun 2022 22:38:00 +0200

Några få platser kvar! Vi i Skillinge Missionshus planerar några dagar vi själva behöver och längtar efter. Vi bjuder in alla er som känner att ni också vill vara med!!

Det blir tre dagar av undervisning, samtal, gudstjänst, föreläsning, god mat och vandringar på natursköna Österlen.

Utifrån det övergripande temat, Gå djupare, vill vi att dagarna ska hjälpa oss att möta och se mer av Gud, oss själva och andra. Det finns mer att upptäcka och med dessa dagar vill vi bjuda in till att stanna upp, lyssna och reflektera. Att ta ut riktning och förundras över Guds omsorg i det liv som är vårt.

Vi hoppas att du vill göra oss sällskap den 4-6 oktober!! Program för dagarna.

Medverkande:

Tisdag och onsdag, Fredrik Lignell

Fredrik är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Han arbetar med föreläsningar, retreater och andlig vägledning samt är författare. Under dagarna i Skillinge kommer Fredrik att undervisa och föreläsa utifrån sin nya bok, Är vi inte framme snart? Om väntan, längtan och tålamod.

Onsdag och torsdag

Liselotte J Andersson

Liselotte har i många år rest runt i landet och besökt många kyrkor och sammanhang, som förkunnare och själavårdare i Equmeniakyrkans tjänst. Hon har även ägnat sig åt det skrivna ordet, i olika tidskrifter och hon är författare till ett tiotal böcker och medförfattare i ytterligare några. Idag ägnar sig Liselotte främst åt arbete med retreater och andlig vägledning. Hon är vice föreståndare för ekumeniska kommuniteten, Bjärka Säby och bor dels i Västergötland, dels i Marstrand, Bohuslän, där hon också har sitt ursprung.

Vid sitt besök i Skillinge kommer Liselotte att undervisa om "den mogna kärleken", utifrån Filipperbrevets ord om att växa i den kärlek som är "rik på insikt och urskiljning."

Tisdag-Torsdag

Bengt Johansson

Musikern och sångförfattaren Bengt Johansson är ett välkänt namn inom svensk kristenhet. Han har spelat in ett stort antal skivor och skrivit många sånger som sjungs i de flesta kyrkor i Sverige. "Bara i dig", "Helig mark", "Du är kärlek" och "Ropa till Gud" är några av hans lovsånger. Bengt är också bildkonstnär och har även arbetat som pastor. Under dagarna i Skillinge kommer Bengt att undervisa om "Vägen vid sidan om", leda oss i lovsången och i onsdagskvällens mässa, Gå djupare.

Deltagande och matkostnad:

Tidig anmälan fram till 15 augusti 1590kr. 16 augusti - 20 september 1790kr. Lunch, middag och fika ingår under dagarna.

Anmälan och frågor:

Välkommen med din anmälan till info@skillingemissionshus.seTfn. 0735-284328

Boende:

Ingår inte i avgiften. Det finns många härliga B&B på Österlen i närheten av Skillinge. I Brantevik finns vandrarhemmet STF Brantevik Råkulle Vandrarhem.

För husbilar finns det uppställningsplats med tillgång till el, toa och dusch i Skillinge hamn.

Arrangörer:

Skillinge Missionshus och Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle

]]>
<![CDATA[Nytt programblad för våren]]> Thu, 07 Apr 2022 07:22:00 +0200

Nu kan du ta del av vårens programblad. Varmt välkommen!!

]]>
<![CDATA[Två gudstjänster varje söndag]]> Tue, 11 Jan 2022 18:18:00 +0100

På grund av de nya restriktionerna firar vi från och med den 16 januari två gudstjänster varje söndag. Du är välkommen kl 10:00 eller kl 12:00. Det är viktigt att du som vill komma anmäler dig. Det gör du via länk i vår kalender.

]]>
<![CDATA[Viktigt meddelande gällande gudstjänster!]]> Tue, 28 Dec 2021 12:54:00 +0100

Vi vill möjliggöra för så många som möjligt att fira gudstjänst i Missionshuset på ett smittsäkert sätt.

På grund av de nya restriktionerna som började gälla den 23 december, vår lilla kyrksal och att många vill komma till våra gudstjänster, har församlingens styrelse beslutat att den som är över 18 år och vill delta i våra gudstjänster behöver visa vaccinationsbevis. Du visar ditt vaccinationsbevis tillsammans med din legitimation för värdar som står utanför lokalen.

Ingen information kommer att registreras.

Behöver du som är vaccinerad men idag saknar vaccinationsbevis praktisk hjälp med att beställa vaccinationsbevis vill vi hjälpa dig. Hör väldigt gärna av dig till församlingens pastorer i så fall!

Kalle Spetz, 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

Bengt Jörnland, 073-933 36 03, bengt@skillingemissionshus.se

Vi ser fram emot när pandemin är över!!

Om du har e-legitimation kan du hämta vaccinationsbevis via denna länk.

Om du saknar e-legitimation kan du ladda ner blankett att skriva ut, fylla i och sända in via denna länk.

]]>
<![CDATA[Ny bibelläsningsplan från första advent till askonsdagen]]> Sat, 27 Nov 2021 14:49:00 +0100

Vi läser tillsammans!

Nu kan du ladda ner vinterns bibelläsningsplan som sträcker sig från första advent, 28 november - askonsdagen den 2 mars 2022.

]]>
<![CDATA[STOR GLÄDJE!]]> Mon, 27 Sep 2021 13:23:00 +0200

Nu bjuder vi in till en gudstjänst varje söndag och du kan komma utan att anmäla dig i förväg! Vi firar Smaka och se, en gudstjänst med nattvard, varje söndag kl 10:30.

Kom som du är!

PS. Vi ber dig som har förkylningssymtom att stanna hemma även om du har testat dig negativ för covid.

]]>
<![CDATA[Höstens bibelläsningsplan]]> Mon, 30 Aug 2021 20:11:00 +0200

Under hösten utgår våra gudstjänster från Bergspredikan, Jesus undervisning i Matteusevangeliet kapitel 5-7. Du kan leva med undervisningen genom att läsa några verser om dagen i vår bibelläsningslan.

]]>
<![CDATA[Äntligen!!! Gudstjänster i Missionshuset!]]> Wed, 11 Aug 2021 16:54:00 +0200 Med stor glädje och förväntan vill vi igen säga varmt välkommen att fira gudstjänst i Missionshuset. Tillsvidare firar vi gudstjänst söndagar kl 10:00 och kl 12:00. Samma innehåll. På grund av coronarestriktioner så behöver du anmäla dig via kalendern.

Kom som du är!!

]]>
<![CDATA[Vi håller ut!]]> Thu, 10 Jun 2021 22:35:00 +0200

Vi har beslutat att fortsätta bjuda in till gudstjänster via zoom varje söndag kl 10:30 fram till den 11 juli. Gudstjänsten innehåller bibelläsning, predikan, bön, sång och musik. Efter gudstjänsten kan du som vill möta andra i "breakout room".

Du loggar in dig via denna länk

https://us02web.zoom.us/j/89167144472

Kom som du är!!

]]>
<![CDATA[Gudstjänster via zoom]]> Thu, 25 Mar 2021 20:34:00 +0100

Nu bjuder vi in till gudstjänster via zoom. Varje söndag kl 10:30 är du välkommen till en enkel samling med bibelläsning, predikan, bön, sång och musik. Efter gudstjänsten kan du som vill möta andra i "breakout room".

Du loggar in dig via denna länk https://us02web.zoom.us/j/89167144472

Kom som du är!!

]]>
<![CDATA[Bibelläsningsplan från 22 mars - 23 maj]]> Mon, 22 Mar 2021 09:26:00 +0100

Var med och läs vår bibelläsningsplan som sträcker sig över påsken och fram till pingsthelgen.

]]>
<![CDATA[Nu startar vi Alphakurser online]]> Tue, 22 Dec 2020 14:14:00 +0100

Alpha är en serie kvällar då vi utforskar grunderna i kristen tro, särskilt utformat för dig som är nyfiken och vill fundera över livets stora frågor. Till Alpha är du välkommen för att fundera kring den kristna trons olika delar utan att känna krav på att du måste prestera, hålla med eller ha en egen tro.

Kursen vänder sig till alla som har ett intresse av att upptäcka och lära sig mer om livet och kristen tro i synnerhet. Denna termin möts vi online. Vi använder det digitala verktyget TEAMS. Samtalsledarna har god vana vid digitala möten och kommer bidra till avslappnade, innehållsrika och roliga kvällar. Förutom samtal kommer varje kväll också innehålla en film.

Vi börjar med en "prova-på kväll" tisdagen 2 februari för att du ska kunna "känna dig för" om kursen passar dig. För dig som vill fortsätter vi sedan 10 tisdagskvällar.

Har du frågor eller vill anmäla dig till prova-på-kvällen är du välkommen att höra av dig.

Bor du i Ystad kommun anmäler du till Bengt Jörnland, bengt@skillingemissionshus.se Bengt är pastor i Skillinge Missionshus och i Mötesplats Ystad - en del av Skillinge Missionshus.

Övriga anmäler sig till Kalle Spetz, kalle@skillingemissionshus.se

Hoppas du vill vara med!

]]>
<![CDATA[Gudstjänst och verksamhet inställd]]> Thu, 29 Oct 2020 08:16:00 +0100

Utifrån de rådande omständigheterna med covid-19 och Region Skånes nya direktiv har församlingens styrelse beslutat att vi ställer in och ställer om. Det är viktigt att vi alla tar vårt samhällsansvar.

Vår verksamhet och våra gudstjänster är därför inställda fram till den 17 november.

Vi arbetar för att göra någon form av digitala sändningar.

Känner du dig orolig och skulle behöva ett samtal. Träffas eller prata per telefon. Tveka inte att höra av dig till någon av församlingens pastorer, Bengt Jörnland 0739-333603 eller Kalle Spetz 0735-284328.

]]>
<![CDATA[Två gudstjänster varje söndag]]> Fri, 21 Aug 2020 08:18:00 +0200

Nu är vi många som längtar efter att fira gudstjänst i Missionshuset
igen. Fr.o.m. den 30 augusti bjuder vi därför in till två gudstjänster varje söndag. Gudstjänsterna har samma innehåll med samma medverkande.

Gudstjänsterna är kl 10:00 och 12:00. Efter gudstjänsterna serveras enkelt fika.

Nytt för denna termin är att du behöver anmäla att du kommer. Det gör du enkelt i vår kalender där det finns en länk under varje gudstjänst.Anledningen till att du behöver anmäla dig är att vi inte vill vara fler än att du när du kommer ska känna att vi på ett bra sätt kan hålla avstånd.

Vi ser fram emot en spännande och innehållsrik hösttermin.

Kom som du är!

]]>
<![CDATA[Gudstjänst i Sveriges Radio P1]]> Tue, 18 Aug 2020 10:57:00 +0200

I somras spelade Sveriges Radio in en gudstjänst i Skillinge Missionshus.

Gudstjänsten sänds i P1 söndagen den 23 augusti kl 11:03. Gudstjänstens tema är Tro och liv.


Vad är fejk och vad är äkta? Vilken människa är opålitlig och vilken är genuin och sann? Hur ska man kunna känna skillnad på en människa som står för det hon sägerÄoch en som inte gör det? En människa som säger något som känns bra, men som gör något annat Ä och kommer alltså med dubbla budskap.

Predikan är på temat att livet handlar om både ord och handling och hur man ska kunna få ihop det. Så att våra liv blir integrerade till en helhet och till ödmjukhet.

I gudstjänsten medverkar bl.a. Kalle Spetz, Bengt Jörnland,
Rebecca Wallin, Steve Nilsson, Kerstin Enlund Torkelsson Sofia Zouagui och Jonathan Wallin.

]]>
<![CDATA[Ord att leva av]]> Tue, 24 Mar 2020 15:55:00 +0100

Via länkarna nedan kan du lyssna till bibelord och betraktelser från söndagens samlingar i Missionshuset.

]]>
<![CDATA[Behöver du samtal eller praktisk hjälp?]]> Tue, 24 Mar 2020 09:13:00 +0100

Coronaviruset väcker frågor, skapar oro och berör livet på många områden. Hör gärna av dig till oss om du vill samtala eller behöver praktisk hjälp.

Bengt Jörnland 073-933 36 03, bengt@skillingemissionshus.se

Kalle Spetz 0735-28 43 28, kalle@skillingemissionshus.se

]]>
<![CDATA[Med anledning av coronaviruset]]> Fri, 20 Mar 2020 15:31:00 +0100

Vi lever nu i en ovanlig tid där beslut behöver fattas som får konsekvenser för vårt sätt att vara församling. Utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer har vår krisgrupp kommit fram till följande.

- Tillsvidare har vi inte några gudstjänster i Missionshuset.

- Du som är under 70 år, inte har några symptom av coronavirus och inte tillhör någon riskgrupp är välkommen till bön, bibelläsning och lovsång söndagar kl 10:30. Enkel fika serveras.

- Tillsvidare är Söndagsklubben inställd.

- Ljudfil med betraktelse och bibelläsning läggs ut på hemsidan varje söndag med start den 29 mars.

- Tillsvidare är fysiska möten med våra husgrupper inställda. Du som är med i en husgrupp kommer att bli kontaktad av din husgruppsledare.

- TIKVA är inställt tillsvidare

- Dagledigsamlingarna är inställda tillsvidare

- Sinnesromässorna, första onsdagen i månaden, kommer fortsätta. Du som är under 70 år, inte har några symptom av coronavirus och inte tillhör någon riskgrupp är välkommen

- Vi uppmuntrar varandra att trots begränsningar i personliga möten visa varandra extra omsorg. Ring, maila, skriv kort och använd er kreativitet.

- SMSa, ring eller maila gärna Bengt 073-933 36 03 bengt@skillingemissionshus.se eller Kalle 073-5284328 kalle@skillingemissionshus.se om du har behov av samtal, förbön eller praktisk hjälp

- Följ gärna församlingen via hemsidan, facebook och instagram

För aktuell och bekräftad information om coronaviruset hänvisar vi till:

krisinformation.se/corona

]]>
<![CDATA[Alphakurser på tre platser]]> Fri, 10 Jan 2020 16:30:00 +0100

I februari startar vi upp Alphakurser på tre platser

Skillinge Missionshus tisdagen den 4 februari kl 18:30. Anmälan till Kalle Spetz kalle@skillingemissionshus.se

Maria Caféet i Ystad den 4 februari kl 18:30. Anmälan till Bengt Jörnland bengt@skillingemissionshus.se

Café Kagan i Simrishamn den 5 februari. Ungdomsalpha. Anmälan till Jonathan Wallin hej.wallin@gmail.com

Läs mer om Alphakursen här. http://www.skillingemissionshus.se/motesplatser/utforska-kristen-tro/alphakurs-en-mojlighet-att-utforska-kristen-tro_69

Och se filmen med Rebecca Wallin om Alphakursen https://www.youtube.com/watch?v=9yjpHovyU_4&feature=youtu.be

]]>
<![CDATA[Gudstjänster på Ystad Teatercafé]]> Tue, 17 Dec 2019 09:35:00 +0100

Vi är glada över att kunna inbjuda till Smaka & se, en gudstjänst med nattvard, på Ystad Teatercafé söndagen den 19 januari och söndagen den 1 mars kl 18:00. Medverkar gör Bengt Jörnland, Kalle Spetz mfl.

]]>
<![CDATA[Vinterns programblad]]> Tue, 10 Dec 2019 09:21:00 +0100

Nu kan du läsa vinterns programblad. Kom som du är!

]]>
<![CDATA[Gudstjänster i Klosterkyrkan i Ystad]]> Thu, 12 Sep 2019 23:13:00 +0200

En spännande nyhet som vi ser fram emot med stor förväntan är att vi i höst inbjuder till Smaka & se, en gudstjänst med nattvard i klosterkyrkan i Ystad. Två tillfällen är inplanerade. Söndagen den 13 oktober och söndagen den 17 november kl 18:00. Bengt Jörnland och Kalle Spetz leder gudstjänsterna. Du är varmt välkommen!

]]>
<![CDATA[Höstens programblad]]> Thu, 12 Sep 2019 23:03:00 +0200

Nu kan du läsa höstens program i Missionshuset. Varmt välkommen!

]]>
<![CDATA[Sommarens programblad]]> Tue, 09 Jul 2019 16:05:00 +0200 Se sommarens program. Varmt välkommen till Missionshuset!

]]>
<![CDATA[Vårens programblad]]> Mon, 18 Mar 2019 15:52:00 +0100

Välkommen till vårens gudstjänster och samlingar i Missionshuset.

]]>
<![CDATA[Vinterns programblad]]> Tue, 04 Dec 2018 11:46:00 +0100

Välkommen till Missionshusets olika samlingar.

]]>
<![CDATA[Höstens programblad]]> Mon, 29 Oct 2018 08:32:00 +0100

Läs höstens programblad. Välkommen till Skillinge Missionshus!

]]>
<![CDATA[Personuppgiftslagen - GDPR]]> Mon, 09 Jul 2018 22:38:00 +0200 Skillinge Missionshus (838800-5160) behandlar personuppgifter I enlighet med svensk lag och dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation Ä GDPR). I dokumentet nedan hittar du information om hur vi som församling lagrar och behandlar personuppgifter.

]]>
<![CDATA[Sommarens programblad]]> Mon, 25 Jun 2018 14:50:00 +0200

Varmt välkommen till Missionshuset under sommaren. Gudstjänster varje söndag kl 18.00.

]]>
<![CDATA[Vårens programblad]]> Tue, 17 Apr 2018 10:15:00 +0200

Välkommen till Missionshuset.

]]>
<![CDATA[Vinterns programblad]]> Thu, 30 Nov 2017 09:31:00 +0100

Ladda ner vinterns program.

Foto programbladets framsida, Rebecca Wallin Photography

]]>
<![CDATA[Höstens programblad]]> Thu, 14 Sep 2017 13:30:00 +0200

Välkomna till Missionshuset under hösten.

]]>
<![CDATA[Välkommen till Carina Jörnland]]> Tue, 29 Aug 2017 10:18:00 +0200

Vi är så glada över att presentera Carina Jörnland som Missionshusets nya barn och ungdomssamordnare. Carina har bott på Österlen i 23 år och arbetar som biträdande rektor på Nils Holgerssonskolan i Simrishamn. Hon är en inspiratör och drivkraft som älskar att se barn växa.

]]>
<![CDATA[Sommarens programblad]]> Thu, 15 Jun 2017 10:39:00 +0200

Varmt välkommen till Skillinge Missionshus under sommaren.

]]>
<![CDATA[Vårens programblad]]> Wed, 08 Mar 2017 11:31:00 +0100

Nu kan du ladda ner vårens programblad. Varmt välkommen till Missionshuset.

]]>
<![CDATA[Konst & Tro, Påsken 2017]]> Wed, 04 Jan 2017 16:31:00 +0100

Påskhelgen 2017 arrangerar vi kulturhelgen Konst & Tro tillsammans med Hyllie Park Folkhögskola och studieförbundet BILDA. Medverkar gör bl.a. Dansgrupp från Kina, konstnärer, musiker, teologer och kulturarbetare. Utöver gudstjänster torsdag, fredag och söndag blir det panelsamtal, seminarium och utställning.

Bokade: Dansgrupp från TCG Nordica i Kina, John-E och Ulrika Franzén, Tomas Ivarsson, Janeric Johansson, Ion, Pana, Per Nergiz Johansson, Lasse Johansson, Roland Spjuth mfl

Läs mer på hemsidan www.konstochtro.se

]]>
<![CDATA[Intervju med Åsa Molin]]> Wed, 07 Dec 2016 13:57:00 +0100

Den 4-5 mars gästar Åsa Molin Missionshuset. Åsa är författare och lärare på Örebro teologiska högskola. Helgen kommer precis som hennes senaste bok, Hemvägen, handla om andlig vägledning. Att upptäcka Gud mitt i sin vardag.

]]>
<![CDATA[Vinterns programblad]]> Fri, 02 Dec 2016 14:51:00 +0100

Välkommen till Missionshuset!

]]>