Du är här:Start > Kalender

onsdag 24 januari  19:00 - 21:00

Ensam genom Iran - 184 mil av tillit

En föreläsningskväll med äventyraren Kristina Paltén. Se trailer.

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde KristinaPaltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur. Med svenska flaggan fladdrande från en cykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sov hemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppad av en ilsken polis, välsignad av en mulla och intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det landsom invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Hyllningarna hade inga gränser och det hade inte Kristina heller.

Mitt bland solskensleendena fanns en kvinna som längtade efter stillhet ochvara ensam i ökenlandskapet. Den inre konflikten höll på att ta överhanden. Det är en gripande berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan och förmågan att påverka sin omvärld. Det är också en frågeställning – vad har jag för val och ansvar i det samhälle jag lever i?

Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Kristina har tidigare sprungit den 3 262 kilometer långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 kilometer hem till Stockholm tillsammans medvännen Carina Borén. De två vännerna har även paddlat Stockholm-Göteborg – i februari. På meritlistan finns även världsrekordet då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar på löpband, det svenska rekordet i 6-dagarslöpning på 667,939 kilometer, seglingen Fiji-Nya Zeeland och bestigningen av Aconcagua, 6 962 meter högt.

Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som projektledare och chef.

Biljetter 100kr/st.

Förboka din biljett genom att maila kalle@skillingemissionshus.se

Ensam genom Iran - 184 mil av tillit

FULLBOKAT! En föreläsningskväll med äventyraren Kristina Palten I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter...
Läs mer om Ensam genom Iran - 184 mil av tillit

 • december 2018
 • V
 • Mån
 • Tis
 • Ons
 • Tor
 • Fre
 • Lör
 • Sön
 • 48
 • 1
 • 2
 • 49
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 50
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 51
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 52
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 31