Ge en gåva

Församlingens verksamhet bygger till största delen på frivilliga gåvor. Här nedan har du två vägar att bidra med medel till församlingens arbete.

Via bankgiro

Sätt in pengar till vårt bankgirokonto 725-1515. Märk gärna inbetalningen med det du vill ge din gåva till.

Via kort

Ge en gåva genom att betala med kort. Du kan antingen betala via ett PayPal-konto, om du innehar ett sådant, eller direkt med ditt VISA- eller Mastercard.
Denna funktion är inte tillgänglig än.

Ensam genom Iran - 184 mil av tillit

FULLBOKAT!

En föreläsningskväll med äventyraren Kristina Palten

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur. Med svenska flaggan fladdrande från encykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sovhemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppadav en ilsken polis, välsignad av en mulla och intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människorsamlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det landsom invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Hyllningarna hade inga gränser och dethade inte Kristina heller. Mitt bland solskensleendena fanns en kvinna som längtade efter stillhet ochvara ensam i ökenlandskapet. Den inre konflikten höll på att ta överhanden.Det är en berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan ochförmågan att påverka sin omvärld. Det är också en frågeställning – vad har jag för val och ansvar i detsamhälle jag lever i?

Se trailer.

Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springaensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Kristina har tidigare sprungit den3 262 kilometer långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 kilometer hem till Stockholm tillsammans medvännen Carina Borén. De två vännerna har även paddlat Stockholm-Göteborg – i februari.På meritlistan finns även världsrekordet då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar på löpband, det svenska rekordeti 6-dagarslöpning på 667,939 kilometer, seglingen Fiji-Nya Zeeland och bestigningen av Aconcagua, 6 962 meter högt. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som projektledare och chef.

Relaterad information

Kalle Spetz

Pastor & föreståndare

0735-284328
kalle@skillingemissionshus.se

Mer under Föredrag och musikkvällar