Vi vill prata med dig

Vår församling består av en massa olika människor. Några av oss har förmånen att ägna merparten av våra dagar till att leda och sätta en viss struktur i denna gemenskap av människor. Nedan hittar du adressen till platsen du kan hitta oss dagtid och även telefonnummer och e-postadress. Vi vill gärna prata med dig!

Kontaktuppgifter

Skillinge Missionshus

Skolgatan 16

276 60 Skillinge

Telefon till Missionshuset

0735-284328

E-post
info@skillingemissionshus.se

Kontaktformulär

Lämna en kommentar

MAN BLIR MÄNNISKA IGEN – en föreläsning om att förlora och börja om på nytt

"Jag har nyss tagit min döde son i famnen och försiktigt lagt ner honom på garagegolvet. Jag får svårt att andas och det krampar i hjärtat. JagÄ bara står där Ä Sekundvis anar jag vidden av det som hänt Ä "

Göran Larssons son Isak väljer att avsluta sitt liv en aprildag 2004 strax innan han ska fylla 18 år. Katastrofen drabbar Göran och hans familj från ingenstans. Vad hjälper det att han är präst och psykoterapeut och har stått vid otaliga sjuksängar, dödsbäddar och olycksplatser? Nu tappar han fotfästet i tillvaron. "Man blir människa igen", säger en vän efter en tid. Men kan man egentligen bli människa igen när det ofattbara har hänt?

Mitt i vardagslunken händer det att vår trygghet får sig en törn. Ibland slår sig förlusten, krisen eller sorgen ner vid köksbordet för att utmana våra invanda föreställningar om hur livet är och borde vara.

Göran Larsson beskriver personligt och utifrån egen erfarenhet vad det kan innebära när det oväntade och ovälkomna tränger sig in i våra liv och ställer allt på ända. Han säger: "Jag tror att vägen ut, är vägen igenom. Och att den svåra konsten att mogna i motvind kan ge en ny innebörd åt ord som Tacksamhet, Glädje, Hopp och Tro."

Föreläsningen bygger på Göran böcker Man blir bänniska igen och Lilla sorgeboken, utgivna på Verbum förlag.

Göran Larsson är präst, leg. psykoterapeut och S:t Lukasutbildad själavårdare, verksam vid Sankt Lukas Dalarna i Falun. Han har under många år jobbat med dialog- och reflektionsgrupper i församlingar och bland långtidssjukskrivna och fungerat som etisk rådgivare i olika beroendebehandlingar. Göran Larsson är flitigt anlitad som handledare och föreläsare över hela Sverige.

Föreläsningen är inspelad i Skillinge Missionshus och sänds onsdagen den 10 mars kl 19.00. Du förbokar din biljett genom att maila info@skillingemissionshus.se

Göran är med i zoommötet den 10 mars och det blir möjlighet att ställa frågor till Göran i chatten.

Mer under Föredrag och musikkvällar