Skamfilad - en föreläsning om att möta svåra känslor hos sig själv och andra

Välkommen till ett föredrag av Göran Larsson, präst, leg. psykoterapeut och S:t Lukasutbildad själavårdare.

SKAMFILAD - om att möta svåra känslor hos sig själv och andra

Generad, förvirrad, bortgjord, utsatt. Skam är en känsla som någon gång drabbar oss alla. Göran berättar lättfattligt om skammens många ansikten och hur den påverkar våra liv och relationer. Med humor, värme och många vardagliga exempel lotsar han oss mot ett respektfullt och medkännande bemötande både av oss själva och andra. En föreläsning om liv och längtan, hopp och vägar till ett helare Jag.

Föreläsningen bygger Görans uppmärksammade bok Skamfilad, Verbum förlag.

Göran är verksam vid Sankt Lukas Dalarna i Falun. Han har under många år jobbat med dialog- och reflektionsgrupper i församlingar och bland långtidssjukskrivna och fungerat som etisk rådgivare i olika beroendebehandlingar. Göran Larsson är flitigt anlitad som handledare och föreläsare över hela Sverige.

Föredraget är på Restaurang litemer i Ystad den 28 januari kl 19:00. Du förbokar din biljett genom att maila bengt@skillingemissionshus.se. 100kr/st. Du betalar enklast när du kommer med swish eller kontanter.

Bengt  Jörnland

Pastor

0739-33 36 03
bengt@skillingemissionshus.se

Mer under Föredrag och musikkvällar

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.