Men mitt hjärta visste att du fanns

Men mitt hjärta visste att du fanns är titeln på en diktsamling som gavs ut av Ulla Wijk 2012. Den innehåller dikter skrivna under ett långt liv. I dem reflekterar Ulla över händelser och upplevelser, ibland tolkade i förhållande till hennes kristna tro. Dikterna har nu tonsatts av Gerth Hyrkäs och finns på en nyinspelad CD kallad I din närhet. Musiken följer dikternas eftertänksamma karaktär vilket gör lyssnandet meditativt och rogivande. Vid kvällens konsert läser Ulla Wijk sina dikter följda av de musikaliska tolkningarna. De som spelar är Ewa-Britt Andersson, dragspel, Wille Hyrkäs, bas, och Gerth Hyrkäs, sång och gitarr.

Fri entré.

Mustig soppa och hembakat bröd finns att köpa i pausen.

Mer under Föredrag och musikkvällar

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.