Svaga är starka tillsammans

En inspirerande kväll i samarbete med Erikshjälpen

Välkommen till en rolig och berörande kväll där vi möter två personers starka livsöden. Jonas Helgesson föddes med navelsträngen runt halsen och var utan syre i närmare 40 minuter. Att han lever är ett mirakel. Idag arbetar Jonas som ståuppare, förläsare, skribent och författare.

Lena Helgesson är mamma till Jonas. I sin nya bok, CP-barnet, beskriver hon hur Jonas CP-skada blir hennes värsta fiende. "Att jag inte kunde acceptera den blev som att gå ut i krig mot en alltför stark motståndare.

"Hör om kampen, sorgen och glädjen när livet inte blir som man tänkt sig."

Jag skulle inte vara den jag är om inte mamma fanns" - Jonas Helgesson"

Jag skulle inte vara den jag är om inte Jonas fanns." - Lena Helgesson

Biljetter 120kr/st bokar du här på vår hemsida. Alla biljettintäkter går oavkortat till Erikshjälpens arbete i Vitryssland. Där gör Erikshjälpen skillnad bl.a. genom att hjälpa barn och ungdomar som är diskriminerade och tvingas leva instängda på grund av att de har funktionsnedsättningar.

Relaterad information

Mer under Föredrag och musikkvällar

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.