Alphakurs - en möjlighet att upptäcka kristen tro

  • Kalle Spetz leder Alphakursen i Skillinge.

  • Bengt Jörnland ansvarar för Alphakursen i Ystad

Alpha är en serie kvällar då vi utforskar grunderna i kristen tro, särskilt utformat för dig som är nyfiken och vill bearbeta livets stora frågor. Till Alpha är du välkommen för att fundera kring den kristna trons olika delar utan att känna krav på att du måste prestera, hålla med eller ha en egen tro.

Kursen vänder sig till alla som har ett intresse av att upptäcka och lära sig mer om livet och kristen tro i synnerhet.

Vi börjar med en "prova-på kväll" tisdagen 8 mars för att du ska kunna "känna dig för" om kursen passar dig. För dig som vill fortsätter vi sedan 8 tisdagskvällar.

Har du frågor eller vill anmäla dig till prova-på-kvällen är du välkommen att höra av dig.

Du anmäler dig till Kalle Spetz genom att maila, kalle@skillingemissionshus.se

Så här sa en av våra tidigare deltagare:

"Alpha är ett mycket bra sätt att under avspända former fundera på och diskutera viktiga frågor som berör livet. Frågor jag tror vi alla bär på men som ofta inte får plats i det vardagliga samtalet".

Alphakursens bakgrund

Alphakursen startade i en anglikansk kyrka i London i början av 1990-talet och finns idag i ca 170 länder över hela världen. Drygt 28 miljoner människor har gått en Alphakurs. Över 100 000 av dem har gått i Sverige och drygt 100 av dem har gått en kurs i vår församlings regi. Alphakursen används av de allra flesta kristna samfund och kyrkor.

Relaterad information

Kalle Spetz

Pastor & föreståndare

0735-284328
kalle@skillingemissionshus.se

Mer under Utforska kristen tro