Själens spegel: Att hitta sin röst i Psaltaren

Välkommen till en föreläsning av Peter Halldorf utifrån hans senaste bok om, Själens spegel: Att hitta sin röst i Psaltaren.

Över hela jorden fortsätter kristna att dagligen lyssna till Psaltarens ord och göra dem till bön. Hur kan dessa många gånger svårsmälta texter, där tacksägelse och jublande lovsång blandas med bitter klagan och av­ grundsdjupa vrål, utgöra »visdoms­ ord« som låter mig "tyda min gåta vid lyrans klang"? Själens spegel är en bok om hur vi kan hitta vår egen röst i Psaltaren. Här ger Peter Halldorf vägledning till hur vi kan ta med oss våra liv in i psalmerna så att Psaltaren blir en mötesplats med Gud och oss själva.

Peter Halldorf, är författare till ett stort antal böcker, retreatledare och pastor. Han är redaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Pilgrim.

Peter Halldorf har fått en mängd priser och utmärkelser. Bl.a. H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band "För framstående insatser inom ekumeniken".

2022 blev Peter Promoverad till teologie hedersdoktor vid Lunds universitet.

Mer under Föredrag och musikkvällar

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.