Alphakurs Online - en möjlighet att upptäcka kristen tro

  • Kalle Spetz leder Alphakursen i Skillinge.

  • Bengt Jörnland ansvarar för Alphakursen i Ystad

Alpha är en serie kvällar då vi utforskar grunderna i kristen tro, särskilt utformat för dig som är nyfiken och vill bearbeta livets stora frågor. Till Alpha är du välkommen för att fundera kring den kristna trons olika delar utan att känna krav på att du måste prestera, hålla med eller ha en egen tro.

Kursen vänder sig till alla som har ett intresse av att upptäcka och lära sig mer om livet och kristen tro i synnerhet. Denna termin möts vi online. Vi använder det digitala verktyget TEAMS. Samtalsledarna har god vana vid digitala möten och kommer bidra till avslappnade, innehållsrika och roliga kvällar. Förutom samtal kommer varje kväll också innehålla en film.

Vi börjar med en "prova-på kväll" tisdagen 2 februari för att du ska kunna "känna dig för" om kursen passar dig. För dig som vill fortsätter vi sedan 10 tisdagskvällar.

Har du frågor eller vill anmäla dig till prova-på-kvällen är du välkommen att höra av dig.

Bor du i Ystad kommun anmäler du till Bengt Jörnland, bengt@skillingemissionshus.se Bengt är pastor i Skillinge Missionshus och i Mötesplats Ystad - en del av Skillinge Missionshus.

Bor du i Simrishamns kommun, eller närliggande, anmäler du dig till Kalle Spetz, kalle@skillingemissionshus.se

Så här sa en av våra tidigare deltagare:

"Alpha är ett mycket bra sätt att under avspända former fundera på och diskutera viktiga frågor som berör livet. Frågor jag tror vi alla bär på men som ofta inte får plats i det vardagliga samtalet".

Alphakursens bakgrund

Alphakursen startade i en anglikansk kyrka i London i början av 1990-talet och finns idag i ca 170 länder över hela världen. Drygt 28 miljoner människor har gått en Alphakurs. Över 100 000 av dem har gått i Sverige och drygt 100 av dem har gått en kurs i vår församlings regi. Alphakursen används av de allra flesta kristna samfund och kyrkor.

Relaterad information

Kalle Spetz

Pastor & föreståndare

0735-284328
kalle@skillingemissionshus.se

Mer under Utforska kristen tro