Alphakurs - en möjlighet att utforska kristen tro

  • Kalle Spetz leder Missionshusets Alphakurser.

Alpha är en grundkurs i kristen tro. Här kan man fritt utforska trons olika delar utan att känna krav på att man måste prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

Kursen vänder sig till alla som har ett intresse av att upptäcka och lära sig mer om livet och kristen tro i synnerhet. Vi träffas i avslappnad miljö, äter god hemlagad soppa och bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper. Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och synpunkter. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

I kursen ingår också ett dygn då vi åker till något mysigt ställe för att vara tillsammans, lyssna till föreläsningar och samtala.

Vårterminen 2019 startar vi en ny alphakurs. Vi börjar med en "prova-på kväll" tisdagen 29 januari för att du ska kunna "känna dig för" om den är något som passar dig. Vi fortsätter sedan 10 tisdagskvällar. Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider och övernattning.

Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz. Tfn. 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

Så här sa en av våra tidigare deltagare:

"Alpha är ett mycket bra sätt att under avspända former fundera på och diskutera viktiga frågor som berör livet. Frågor jag tror vi alla bär på men som ofta inte får plats i det vardagliga samtalet".

Alphakursens bakgrund

Alphakursen startade i en anglikansk kyrka i London i början av 1990-talet och finns idag i ca 170 länder över hela världen. Drygt 28 miljoner människor har gått en Alphakurs. Över 100 000 av dem har gått i Sverige och drygt 100 av dem har gått en kurs i vår församlings regi. Alphakursen används av de allra flesta kristna samfund och kyrkor.

Relaterad information

Kalle Spetz

Pastor & föreståndare

0735-284328
kalle@skillingemissionshus.se

Mer under Utforska kristen tro