Föreläsning och samtal med KG Hammar

Välkommen att lyssna till KG Hammar när han talar utifrån sin nya bok, Lilla Fredsboken, och ett efterföljande samtal med Missionshusets pastor Bengt Jörnland.

Det finns en stig i Bibeln som blivit allt viktigare för KG Hammar. Tolv scener ur historien visar var den går. Den handlar om efterföljelse. För vad betyder det egentligen idag att vara Jesus efterföljare, att slå följe med honom på fredens väg? Det handlar inte om att förflytta sig, framhåller han. Det handlar om de små stegen - steg i surdegens och senapskornets anda. De som låter oss få och vara en del av hoppet om att en annan värld är möjlig.

I det efterföljande samtalet får vi även lyssna till ett samtal om människans behov av andlighet och sökande efter att komma hem.

KG Hammar är teolog, ärkebiskop i Svenska kyrkan 1997-2006 och har fritidsboende i Skillinge

Mer under Föredrag och musikkvällar

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.