27 jan måndag

Känslan av att komma hem

Jag har under många år haft en längtan, känt en saknad av "något". Har anat och i viss mån också känt, att svaret fanns i Gud men inte vetat hur och var jag skulle söka den. Har besökt många kyrkor men inte funnit svar på min längtan. När en kär vän berättade om att hon gått en Alphakurs i Skillinge Missionshus besökte jag en gudstjänst där och fann att HÄR fanns det! Det var i maj månad 2013 och jag skickade direkt ett mail till Kalle (pastor i församlingen) och anmälde mig.

Kursen började i september och vi har träffats 10 tisdagskvällar under hösten. Vi har också varit ett dygn tillsammans på ett vackert pensionat, vilket ingick i kursen.

En kurskväll kan se ut så här; vi kommer till Missionshuset där goda församlingsmedlemmar bjuder oss till bords att njuta en god måltid. Därefter håller någon av våra ledare en kort föreläsning varefter vi tillsammans pratat om innehållet, eller om andra trosfrågor.

Gruppen har utgjort en trygg grund där ingen fråga eller känsla varit "fel". Vi har kunnat prata om våra rädslor och känslor inför tanken att våga ta emot en tro. För oss som gått kursen tilllsammans ser "vägen" olika ut men värme och respekt har präglat våra möten. För mig har alphakursen inneburit en stor förändring. Efter över 20 års sökande har jag tagit emot Gud i mitt liv. Min längtan har funnit ett "hem" i Jesus. Tvivel och förtvivlan har förbytts i stark förtröstan av att jag inte längre är ensam. Jag är innesluten i Guds, Jesus och min församlings kärleksfulla famn.

Januari, 2014 Yvonne Sterlind

Av Yvonne Sterlind

Kategorier

Alphakurs

Om bloggenKalle Spetz

På bloggen låter vi flera skriva och dela sina erfarenheter av att vara med i församlingens gemenskap. Alla som skriver är inte medlemmar i församlingen och alla har inte en kristen övertygelse men de delar församlingens gemenskap av olika anledningar.

Bloggen har även blivit en plats där vi publicerar en del betraktelser som hållits i Missionshuset.

Kommentera gärna men håll en respektfull och god ton. Det är inte detsamma som att du inte får ifrågasätta eller ge uttryck för att du tycker, tänker och tror på ett annat sätt.

Vill du kontakta mig är du välkommen att skriva kalle@skillingemissionshus.se eller ringa tfn 0735-284328.