Ljudet av tystnad - Digital samtalskväll med Tomas Sjödin

Inte mindre än åtta gånger har Tomas Sjödin varit sommar eller vinterpratare i Sveriges Radio P1. Den här kvällen får du lyssna till ett samtal med Tomas ifrån Skillinge Missionshus. Samtalet tar sin utgångspunkt i Tomas nya bok, Ljudet av tystnad.

Den goda tystnaden handlar mer om att hitta tonen än att bli tyst, inte om vad man vill slippa höra, men vad man längtar efter att få höra. Så skriver Tomas Sjödin i den bok som är en direkt uppföljare till hans storsäljare, Det händer när du vilar.

Med utgångspunkt i en ensam resa genom Wyoming, USA skildrar Tomas upptäckten av en tystnad som i vår värld är direkt utrotningshotad, och sätter ord på den förändring det innebar att införa en stunds medveten tystnad i en annars ganska pratsam vardag. På ytan är allt sig ganska likt, men under ytan är förändringen total.

I tystnaden finns dörrar till världar och vidder. Tystnaden är inte målet, den är början på en väg som leder ut i bönens vidunderliga, rymliga och rika universum. Boken är en vindlade berättelse som tar läsaren genom storm och stiltje, oro och frid, gryningar och nattlig svärta, djupa skogar och det avskilda hörnet i hemmet.

Ljudet av tystnad är en djupt personlig berättelse om konsten att värna det inre livets helhet i fragmentiserad tid.

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger.

Vill du vara med? Maila info@skillingemissionshus.se så återkommer vi till dig med en länk för kvällen. Varmt välkommen!

Arrangör:

Skillinge Missionshus

Mötesplats Ystad

Studieförbundet Bilda

Mer under Föredrag och musikkvällar