Ensam genom Iran - 184 mil av tillit

FULLBOKAT!

En föreläsningskväll med äventyraren Kristina Palten

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur. Med svenska flaggan fladdrande från encykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sovhemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppadav en ilsken polis, välsignad av en mulla och intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människorsamlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det landsom invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Hyllningarna hade inga gränser och dethade inte Kristina heller. Mitt bland solskensleendena fanns en kvinna som längtade efter stillhet ochvara ensam i ökenlandskapet. Den inre konflikten höll på att ta överhanden.Det är en berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan ochförmågan att påverka sin omvärld. Det är också en frågeställning – vad har jag för val och ansvar i detsamhälle jag lever i?

Se trailer.

Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springaensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Kristina har tidigare sprungit den3 262 kilometer långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 kilometer hem till Stockholm tillsammans medvännen Carina Borén. De två vännerna har även paddlat Stockholm-Göteborg – i februari.På meritlistan finns även världsrekordet då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar på löpband, det svenska rekordeti 6-dagarslöpning på 667,939 kilometer, seglingen Fiji-Nya Zeeland och bestigningen av Aconcagua, 6 962 meter högt. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som projektledare och chef.

Relaterad information

Kalle Spetz

Pastor & föreståndare

0735-284328
kalle@skillingemissionshus.se

Mer under Föredrag och musikkvällar

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.