Existentiell Hälsa

Föredrag av Cecilia Melder, religionspsykolog, präst och forskare.

Hur kan det vara att så många upplever att de mår dåligt i sinnet och själen när det finns siffror som visar att vi är ett förhållandevis friskt folk med god och väl utbyggd vård?

Tränar du, är du noga med vad du äter? Allt fler människor tar väl hand om sin kropp. Men hur är det med din existentiella hälsa, din själ? Håller du den i god kondition?

För några år sedan gjorde Världshälsoorganisationen WHO en stor, internationell studie kring ämnet Existentiell hälsa. De kom fram till 8 faktorer som påverkar människors existentiella hälsa. Exempel på dem är känsla av hopp, harmoni, mening, sammanhang och tro.

Cecilia har forskat kring ämnet och skrivit avhandlingen Vilsenhetens epidemiologi. Idag arbetar Cecilia bl.a. med att utveckla program för sjukvård och friskvård, en sorts gymnastik för själen.

Välkomna till en riktigt intressant kväll om ett angeläget ämne.

Förboka din biljett, 100kr/st, genom att maila Kalle Spetz. kalle@skillingemissionshus.se eller ringa 0735-284328.

 

 

Mer under Föredrag och musikkvällar

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.