Pilgrimsträdgård - om vila och återhämtning i gröna rum

Det handlar om ett nytt sätt att leva och vara i sin trädgård. Gabriella Mellergårdh, är frilansjournalist och författare. Utifrån sin bok Pilgrimsträdgård visar hon bilder och ger praktiska tips om hur du kan skapa olika rum i din trädgård utifrån pilgrimens sju ledord: frihet, enkelhet, långsamhet, tystnad, bekymmerslöshet, delande och andlighet.

Gabriella bjuder på inspiration och idéer för egen balkong och radhustäppa såväl som för den stora, offentliga trädgården med möjlighet till trädgårdsterapi och rehabilitering.

Unik trädgårdskonst har skapats utifrån de sjupilgrimsorden i ett samarbetsprojekt med en dagligverksamhet för personer med funktionsnedsättning. Trädgårdskonsten finns till försäljning i samband medföreläsningen.

Gabriella jobbar även med design i det kreativanätverket Fyra Systrar. Hennes inredningsdetaljer som brickor, kuddar och  canvastavlor finns också till försäljning under dagen.

Här kan du boka en biljett, http://www.skillingemissionshus.se/kalender/2014-03-29-0930-1200-frukost-med-foredrag_929

Du betalar när du kommer. 100kr inkl föredrag och frukost. (Samlingen är för både kvinnor och män.)

Mer under Föredrag och musikkvällar

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.