MAN BLIR MÄNNISKA IGEN – en föreläsning om att förlora och börja om på nytt

Göran Larssons son Isak väljer att avsluta sitt liv en aprildag 2004 strax innan han ska fylla 18 år. Katastrofen drabbar Göran och hans familj från ingenstans. Vad hjälper det att han är präst och psykoterapeut och har stått vid otaliga sjuksängar, dödsbäddar och olycksplatser? Nu tappar han fotfästet i tillvaron. ”Man blir människa igen”, säger en vän efter en tid. Men kan man egentligen bli människa igen när det ofattbara har hänt?

Mitt i vardagslunken händer det att vår trygghet får sig en törn. Ibland slår sig förlusten, krisen eller sorgen ner vid köksbordet för att utmana våra invanda föreställningar om hur livet är och borde vara.

Göran Larsson beskriver personligt och utifrån egen erfarenhet vad det kan innebära när det oväntade och ovälkomna tränger sig in i våra liv och ställer allt på ända. Han säger: ”Jag tror att vägen ut, är vägen igenom. Och att den svåra konsten att mogna i motvind kan ge en ny innebörd åt ord som Tacksamhet, Glädje, Hopp och Tro.”

Föreläsningen bygger på Görans böcker Man blir människa igen och Lilla sorgeboken, utgivna på Verbum förlag.

Göran Larsson är präst, leg. psykoterapeut och S:t Lukasutbildad själavårdare, verksam vid Sankt Lukas Dalarna i Falun. Han har under många år jobbat med dialog- och reflektionsgrupper i församlingar och bland långtidssjukskrivna och fungerat som etisk rådgivare i olika beroendebehandlingar. Göran Larsson är flitigt anlitad som handledare och föreläsare över hela Sverige.

Föreläsningen är inspelad i Skillinge Missionshus och sänds onsdagen den 10 mars kl 19.00. Under kvällen använder vi Zoom och Göran med i mötet där det blir möjlighet att ställa frågor till Göran i chatten.

Du anmäler dig i anmälningsformuläret via denna länk:

Anmäl dig här.

 

Mer under Föredrag och musikkvällar