Vill du vara volontär vid SFI utbildningen i Simrishamn?

 • Volontären Anna lär eleverna svensk historia.

Vill du vara volontär vid Hyllie Park Folkhögskolas utbildning i svenska för invandrare. Tisdagar kl 10-11 är skolan öppen för dig som vill bidra till att eleverna snabbt lär sig svenska och integreras i vårt samhälle.

Målsättningen med folkhögskolans verksamhet i Simrishamn är, förutom att ge bra svenska undervisning, att ha ett starkt fokus på integration.

Varmt välkommen att kontakat Kalle Spetz om du vill vara volontär. Mail: kalle.spetz@hylliepark.se

 

 • Välkommen till vårterminens Alphakurs

  Alpha är en kurs där vi vill ta din längtan och nyfikenhet på allvar. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

  I Alpha går vi igenom trons olika delar utan att känna krav på att man måste hålla med eller prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor.

  Kvällen innehåller tre delar. Vi äter god hemlagad soppa och nybakat bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper.

  Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och funderingar.

  Vårterminen 2023 börjar med en "prova-på kväll" tisdagen den 31 januari kl 18:30 för att du ska kunna "känna dig för" om Alphakursen passar dig. För den som vill fortsätta möts vi sedan 10 tisdagskvällar.

  Kursavgiften är 500kr och inkluderar alla måltider.

  Har du frågor eller vill anmäla dig är du välkommen att höra av dig till Kalle Spetz 0735-284328, kalle@skillingemissionshus.se

  Kursen genomförs i samarbete med Studieförundet Bilda.